+4574651350 (Booking Gråsten) | Telefontid mellem kl. 8.00-10.00 | Link til vores afd. i Sønderborg info@graastenfysioterapi.dk

Fysioterapi

Velkommen til Gråsten Fysioterapi // Osteopati. Her på klinikken tilbyder vi mange former for fysioterapi. Det kan være almen fysioterapi, vederlagsfri fysioterapi, specialiseret genoptræning efter skader og operationer, akupunktur som smertelindring eller holdtræning. Vi har mange års erfaring og gode resultater her på klinikken, og vi giver altid en professionel vurdering af problemet og lægger derefter en plan for det videre forløb.

Hvad er fysioterapi?

Spændinger i skuldre og nakke af at sidde for længe ved computeren? Smerter i knæet efter en fodboldkamp? Ondt i ryggen af at løfte tunge flyttekasser? De fleste af os har mærket, at det ikke er ligegyldigt, hvordan vi behandler vores egen krop. For nogle mennesker slider daglige uhensigtsmæssige bevægelser og arbejdsstillinger så meget på kroppen, at der opstår alvorlige skader, som kræver professionel hjælp. Andre er uheldige at komme akut til skade ved for eksempel sport og ulykker og har brug for genoptræning.

Det er blot nogle af de situationer, hvor fysioterapien kan hjælpe mennesker videre.

For fysioterapeuter er udgangspunktet, at kroppen skal fungere bedst muligt hele livet. Ved hjælp af behandlingsmetoder og aktiviteter påvirker fysioterapeuten kroppen, så muskler og led får de bedste betingelser at arbejde under. Fysioterapeuter betragter kroppen som en del af det hele menneske, hvor krop og psyke hænger tæt sammen.

Hvad er formålet med fysioterapi?

Fysioterapi har til formål at forebygge og behandle sygdomme, lidelser eller funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet, dvs. i muskler, led, nervesystemet, kredsløbet og vejrtrækningen. Fysioterapeuter behandler syge mennesker og fremmer sundheden hos raske. Vi arbejder ud fra en forståelse af, at menneskets krop og sanser hører sammen og påvirkes af deres omgivelser. Ud fra denne opfattelse bygger vi vores forebyggelse og behandlingsmetode.

Den fysioterapeutiske behandling bygger derfor på en grundig undersøgelse og ud fra denne og samtidig gennem dialog med patienten, forsøger vi at klarlægge årsagen til problemets opståen. Forskellige faktorer som, kost, træning/øvelser og livsstil generelt vil blive taget med som en helhedsvurdering. Efter undersøgelsen lægges et fælles mål og en plan for behandlingsforløbet. Derved sikres, at behandlingen og planen er målrettet netop dine behov og tager udgangspunkt i dine problemer og ressourcer.

Efter behandlingen er det vigtigt at forebygge nye problemer gennem rådgivning og vejledning, som din fysioterapeut vil hjælpe dig med. Vores holdning til behandlingsforløbet er, at patienten skal inddrages aktivt, for at opnå et optimalt resultat. Det betyder, at du ofte kan blive sat i gang med specifik genoptræning med hjemmeøvelser. Det kan også være, at du kan deltage på et af vores mange holdtræningstilbud.

1. Konsultation hos fysioterapeuten

Når du kommer til din fysioterapeut første gang, vil fysioterapeuten tage en samtale (anamnese) med dig for at afklare din problemstilling. Der vil være en fysioterapeutisk undersøgelse med relevante tests, og I vil herefter snakke om resultat af undersøgelsen. Herefter aftale mål for behandling, aftale hvordan vi i fællesskab når målet.

Hvis der er indikation for fysioterapi, så vil en behandling finde sted. Herefter snakker I om resultatet af behandlingen og re-tester, evt. vurdere behandlingsstrategi. I vil sammen udarbejde en behandlingsplan. Vi er journalføringspligtige, så vi skriver din undersøgelse og behandling ned. 

Måske er det hjemmeøvelser, der skal til for at hjælpe din problemstilling, måske er et holdtræningsforløb på klinikken, der er din behandlingsplan. Måske er det en kombination. Vi har mulighed for at sende dig din genoptræningsplan på video.

Behandling – hvordan og hvad kan behandles?

Behandlingen bliver individuelt tilpasset ved hver enkelt konsultation. Vi bruger forskellige teknikker for at opnå de bedste resultater under behandlingen. F.eks. mobilisering af led og muskler, ledfrigørende teknikker, udspænding (MET), bløddelsbehandling, smertelindrende behandling, akupunktur, tapening og meget mere. Behandlingen vil oftest blive suppleret med relevante øvelser og rådgivning.

De ovennævnte teknikker kan være medvirkende til at optimere patientens funktionsniveau og derigennem at øge livskvaliteten.

Hvad behandles effektivt?

Det der behandles effektivt er generelle smerter i bevægeapparatet, som f.eks.:

 • Hovedpine
 • Sportsskader/idrætsskader
 • Specifik genoptræning efter skader 
 • Specifik genoptræning efter operationer
 • Nakke, ryg & lændesmerter
 • Smerter fra fod, knæ eller hofte
 • Jumper’s (springer) knee, Runner’s (løberknæ) knee
 • Museskader
 • Snurrende fornemmelser i fingre
 • Bækkensmerter
 • Akutte hold i nakke og ryg
 • Skuldre og brystsmerter
 • Ischiassmerter

Kontakt os i dag

Du skal være meget velkommen til at ringe ind og få en uforpligtende snak og/eller bestille en tid hos os. Hvis vi ikke tager telefonen, når I ringer, er det fordi, vi har travlt med patienter. Vi ringer tilbage hurtigst muligt, hvis I indtaler en besked med navn + telefonnummer. Ved afbud eller booking af tid henviser vi til vores online booking. I kan også udfylde kontaktformularen eller skrive til info@graastenfysioterapi.dk

Åbningstider

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Du finder os her

Gråsten Fysioterapi & Osteopati
Sundhedshuset Gråsten
Ulsnæs 6, 1. sal
6300 Gråsten
CVR: 42870137

Rutevejledning

Kontakt os på

+4574651350
Telefontid:
Mandag til fredag
fra 0
8:00 - 10:00

info@graastenfysioterapi.dk
Persondatapolitik