+4574651350 (Booking Gråsten) | Telefontid mellem kl. 8.00-10.00 | Link til vores afd. i Sønderborg info@graastenfysioterapi.dk

DØJER DU MED FORDØJELSESPROBleMER & MAVESMERTER?

Fordøjelsesproblemer & mavesmerter

Hvem har ikke oplevet at have ondt i maven eller være oppustet efter at have spist nogle specifikke fødevarer? Mange danskere går til lægen med mavesmerter og/eller fordøjelsesproblemer. 

 

BLIV KLOGERE PÅ FORDØJELSESPROBLEMER & MAVESMERTER

Hvad kan de ubehagelige symptomer kan være?

N

Sure opstød

N

Kvalme

N

DIARRÉ

N

Forstoppelse

N

Uregelmæssig afføring

N

Oppustet mave

N

Kramper i maveregionen

N

Smerter i ryggen

Medicin mod mavesmerter

Lægen vil måske ordinere mavesyreneutraliserende medicin eller sende dig videre til yderligere undersøgelser som f.eks. blodprøver, gastroskopi, endoskopi eller koloskopi. Ofte er mavesmerter komplekse, og det er derfor vigtigt at få en lægefaglig diagnose for at udelukke alvorlige sygdomme. 

Der er mange mennesker, der dagligt benytter medicin for at lindre deres symptomer mod mavesmerter eller fordøjelsesproblemer.  Dette er ofte symptombehandling, da deres symptomer ofte vender tilbage, hvis de ikke fortsætter med medicinbehandlingen. 

Lindring med osteopati

Hvis du er blevet udelukket alvorlige sygdomme hos lægen og blevet diagnosticeret med irriteret tyktarm, forstoppelse eller har fordøjelsesproblemer generelt, vil man i det fleste tilfælde kunne afhjælpe det med osteopatisk behandling. 

Vi er uddannet til og behandler dagligt mennesker med fordøjelsesproblemer og mavesmerter. Vi forsøger at finde årsagen til fordøjelsesproblemerne, og få dem korrigeret frem for brugen af medicin. 

Osteopatiske forklaringer på mavesmerter

 • Fordøjelsessystemet har i mave/tarmvæggen sin egen nervestyring – det enteriske nervesystem (ENS). Mave/tarm systemet bliver også forsynet med autonome nerver, som udspringer fra rygsøjlen, og hvis der er blokeringer/dysfunktioner her, kan det have en indflydelse på funktionen af mave/tarm systemet. 
 • Ligeledes spiller kosten en vigtig rolle ift tarmfloraen.
 • Stillesiddende arbejde/inaktiviteter er også af stor betydning.
 • Det autonome nervesystem, som styrer tarmsystemet er desuden også meget påvirket af stress. 

Osteopatisk behandling til mavesmerter og fordøjelsesproblemer

Der er flere måder, hvorpå en osteopat kan hjælpe dig.

 • Visceral behandling

Vi undersøger og behandler det viscerale (organ) system. Bindevævet og støttevævet/ligamenterne omkring organerne og tarmsystemet er vigtige at holde i god funktion. Målet er at optimere blodcirkulationen til og fra organerne. Dette kan gøres ved at mobilisere mave/tarmsystemets bindevæv og tilhæftninger manuelt (med hænderne) for at øge funktionen og bevægeligheden.

 • Dysfunktioner i ryg og kraniel behandling

Hvis der er dysfunktioner/nedsat bevægelse i rygsøjlen, kan dette korrigeres med flere forskellige teknikker som f.eks. manipulationer, mobilisering, muskel-energi-teknikker (MET) eller andre teknikker afhængig af patienten. Ligeledes kranielle teknikker for at korrigere det autonome nervesystem og hjernen.

Det bedste resultat

Selvom man lever og spiser sundt, kan kroppen og fordøjelsessystemet fungerer mindre optimalt, hvis der er for mange restriktioner, og dette bør undersøges og behandles osteopatisk. Så kommer kroppen tilbage i balance, og du slipper måske af med medicinen.

Det bedste resultat opnås dog, hvis vi kombinerer osteopatiske teknikker med stressreduktion, vejrtrækningsøvelser, rådgivning om motionsvaner og kostændringer hos patienten.

Kontakt os i dag

Du skal være meget velkommen til at ringe ind og få en uforpligtende snak og/eller bestille en tid hos os. Hvis vi ikke tager telefonen, når I ringer, er det fordi, vi har travlt med patienter. Vi ringer tilbage hurtigst muligt, hvis I indtaler en besked med navn + telefonnummer. Ved afbud eller booking af tid henviser vi til vores online booking. I kan også udfylde kontaktformularen eller skrive til info@graastenfysioterapi.dk

Kontakt os på

+4574651350
Gråsten Fysioterapi & Osteopati
Sundhedshuset Gråsten
Ulsnæs 6, 1. sal
6300 Gråsten
CVR: 42870137

Sociale medier

Følg med på vores sociale medier, hvor vi regelmæssigt deler billeder af hverdagen i klinikken. Bliv en del af vores fællesskab.

Åbningstider

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Links

  

Copyright © All Rights Reserved