Hvad er Osteopati?

Osteopatien blev grundlagt af en amerikansk læge Andrew Taylor Still i 1872. Det er manuel behandlingsform, hvor man bruger sine hænder til at diagnosticere, også kaldet manuel medicin. Det er en sundhedsvidenskabelig behandlingsform, som baserer sine behandlinger på en dybdegående forståelse for strukturen (anatomien) og funktionen (fysiologi/hvordan kroppen fungerer).

En osteopat undersøger og diagnosticerer patienten og behandler kroppen som en helhed. Som osteopat søger man efter at oprette ligevægt og balance i alle kroppens systemer, herunder muskelsystemet, skeletsystemet, bindevæv, sener, organer, kredsløb, lymfe og nervesystemet

Hvad gør en osteopatisk behandling?

Alle disse overnævnte systemer er et integreret system, og er der ubalance i det ene system, kan det påvirke de andre systemer. Det er osteopatens vigtigste opgave at diagnosticere, hvordan de forskellige systemer påvirker hinanden og finde frem til, hvor problemet er.
Ved at forbedre eller fjerne blokeringer i leddene eller i et af de andre påvirkede systemer i kroppen, så fremmer det bevægelse og kvaliteten og funktionens forbedres.
Kredsløbet og drænagen i det skadet område bliver stimuleret, hvilket fremmer helingsprocessen ved at facilitere nærings og ilttilførelsen til vævet og fjerne affaldsstoffer.
Nervernes funktion og dennes blodforsyning til det skadet område optimeres, hvis de har siddet i klemme eller er blevet trykt.
En osteopatisk behandling fremmer derfor et solidt fundament for sundhed og velvære.

Hvad behandler en osteopat?

En osteopat er uddannet til at behandle alle patienter i alle aldre, babyer, børn, voksne, gravide. Akutte skader samt gener, der er stået på over længere tid. Herunder kan du se, nogle af de tilstande en osteopat er uddannet og trænet til effektivt at behandle:
Nakke- og rygsmerter
Bækkenproblemer
Migræne og hovedpiner
Piskesmæld
Kæbeledsproblemer
Diskusprolapser
Skulder, albue og håndledsproblemer
Hofte, knæ og ankel/fodproblemer
Sportsskader
Slidgigt (artrose)
Mavesmerter/tarmproblemer, herunder reflux (sure opstød) og irriteret tyktarm
Underlivssmerter - problemer fra muskler og knogler i forbindelse med menstruation
Graviditetsgener
Bihulebetændelse
Baby kolik
Alle disse overnævnte systemer er et integreret system, og er der ubalance i det ene system, kan det påvirke de andre systemer. Det er osteopatens vigtigste opgave at diagnosticere, hvordan de forskellige systemer påvirker hinanden og finde frem til, hvor problemet er.
Når osteopaten har fundet årsagen til symptomet, kan behandlingen starte. Det er dog ikke ualmindeligt at årsagen til problemet er et andet sted i kroppen, end hvor smerterne eller symptomerne opleves.

Du finder os på

Gråsten Fysioterapi // Osteopati
Sundhedshuset Gråsten
Ulsnæs 6, 1. sal
6300 Gråsten
CVR: 27116639

Kontakt os på

T: +45 7465 1350
E: info@graastenfysioterapi.dk

Åbningstider

Vi har åbent efter aftale. Kontakt os i dag og aftal nærmere.

Få en snak med os

Du skal være meget velkommen til at ringe ind og få en uforpligtende snak og/eller bestille en tid hos os.
© Copyright 2017